Βρίσκεστε εδώ: ΑρχικήΥλικόDigea MPEG4

Digea MPEG4


Digea
ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ - MPEG4
ΣΤΙΣ 14/12 ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ (ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 1-2 ΧΡΟΝΩΝ) ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ MPG4 ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Η ψηφιακή τηλεόραση δεν είναι απλά μια εξέλιξη της παραδοσιακής αναλογικής τηλεόρασης η οποία μας συντρόφευε τόσα χρόνια. Είναι ένα νέο είδος τηλεόρασης αφού έρχεται τόσο να βάλει τάξη στην αναρχία των συχνοτήτων, όσο και να προσφέρει στο δέκτη μας πολύ καλύτερη εικόνα και ήχο.

Σκεφτείτε ότι, με την πλήρη μετάβαση στο ψηφιακό σήμα, στο διαθέσιμο εύρος συχνοτήτων θα «χωράνε» πολλά περισσότερα κανάλια, κάτι που σημαίνει ότι στο μέλλον μπορεί να δούμε και πιο εξειδικευμένα κανάλια.

Όσον αφορά στην εικόνα και τον ήχο που φτάνει στην τηλεόρασή μας, αυτά είναι πλήρως απαλλαγμένα από τις αλλοιώσεις που συνηθίσαμε από το αναλογικό σήμα. Το ψηφιακό σήμα φτάνει στο δέκτη μας «καθαρό», αφού οι πιθανές αλλοιώσεις διορθώνονται και έτσι δεν υπάρχουν ούτε είδωλα και χιόνια στην εικόνα, ούτε θόρυβος στον ήχο.

Για να γίνει η μετάδοση, το σήμα κωδικοποιείται σε ένα πρότυπο, γνωστό σε όσους ασχολούνται με υπολογιστές, το MPEG-4. Πρόκειται για πρότυπο συμπίεσης που διατηρεί την ποιότητα σε υψηλά επίπεδα και θα μπορεί να επιτρέψει στο μέλλον τη μετάδοση εικόνας με υψηλότερη ανάλυση.

Για να μπορέσει όμως η τηλεόρασή μας να δείξει το κωδικοποιημένο σήμα απαιτείται μια συσκευή που αναλαμβάνει ακριβώς αυτή την εργασία να πάρει δηλαδή το σήμα, να το αποκωδικοποιήσει και να το προσφέρει στην τηλεόραση έτοιμο για προβολή. Και έτσι μπήκαν στη ζωή μας οι αποκωδικοποιητές...

Standard ή High, ιδού η απορία
Με βάση την ανάλυση εικόνας που υποστηρίζουν, οι αποκωδικοποιητές χωρίζονται σε standard και high definition. Στο εμπόριο, οι δύο τύποι ξεχωρίζουν συνήθως από το γεγονός ότι οι high definition διαθέτουν θύρα HDMI για να συνδέονται, μέσω του κατάλληλου καλωδίου, σε τηλεοράσεις Plasma ή LCD ανάλυσης HD Ready ή Full HD.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή όλα τα επίγεια ψηφιακά κανάλια μεταδίδουν σε standard definition. Αυτό σημαίνει πως η σύνδεση ενός αποκωδικοποιητή HD σε μια τηλεόραση HD δεν πρόκειται να σας προσφέρει σημαντικά ανώτερη ποιότητα από την σύνδεση ενός αποκωδικοποιητή SD.

Αν και στο website της Digea θα διαβάσετε ότι για τη βέλτιστη ποιότητα σε μια τηλεόραση HD συνίσταται αποκωδικοποιητής HD και σύνδεση μέσω HDMI, κάτι που φυσικά είναι σωστό με τους «νόμους της φυσικής», πρακτικά η βελτίωση σε σχέση με τη χρήση ενός αποκωδικοποιητή SD που συνδέεται μέσω καλού αναλογικού καλωδίου composite είναι εξαιρετικά μικρή.

Αλλά, για να μην παρεξηγηθούμε, αν διαθέτετε τηλεόραση HD, προτείνουμε και εμείς την αγορά ενός ελάχιστα ακριβότερου, αποκωδικοποιητή HD ο οποίος θα σας επιτρέψει στο μέλλον να βλέπετε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας. Φυσικά, αν διαθέτετε τηλεόραση CRT (παλιά ογκώδης τηλεόραση), δεν έχετε το δίλλημα που αναφέραμε αφού μπορείτε να συνδέσετε μόνο αποκωδικοποιητή SD.

 

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ:
Power tech επίγειος ψηφιακός δεκτής DVB-T HD, με PVR και εγγύηση 2 χρόνων

 digea
 

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Μητρική : M3801D/400MHz
Μνήμη : DDR2 64M/16BIT /1333Mhz
Tuner : MXL603
Θύρες μπροστινές : USB 2.0V
Θύρες πίσω πάνελ : SCART, HDMI 1.3V, Antenna IN, Antenna OUT, Coaxial
Γλώσσες : ελληνικά , αγγλικά , γαλλικά , γερμανικά , ρώσικα , πορτογαλικά, τουρκικά, ισπανικά , πολωνικά , ιταλικά ,
Aspect mode : 16:9, 4:3 και auto
Αναβάθμιση software : μέσου USB 2.0V θύρας
Συμβατό με : MPEG1, MPEG2, MPEG4
Ανάλυση full HD : 1920 X 1080P
Αναπαραγωγή από USB 2.0V : FAT12, FAT 16, FAT 32, NTFS
Αναπαραγωγή βίντεο αρχεία : TS, MPG, MP4, AVI, MKV, MOV, DAT, VOB, FLV, RMVB, 3GP
Αναπαραγωγή εικόνα : JPEG, BMP
Διάστασης προϊόντος : 150mm x 110mm x 37.50mm
Εγγύηση : 24 μήνες (η εγγύηση ισχύει μόνο σε περίπτωση φθοράς από φυσική αιτία)

τιμή   36€   συμπεριλαμβάνεται το Φ.Π.Α.

·         Ανάλογα με τον τύπο της τηλεόρασης τα απαιτούμενα καλώδια κυμαίνονται  στα 2-3€

·         Σε περίπτωση που η εγκατάσταση γίνει από τεχνικό η χρέωση είναι 10€

Επικοινωνία

con tel:   2310 920986

con fax:   2310 948497

con mobile:   6947 185600

emailButton: Email

ΑΦΜ 036349430

ΓΕΜΗ  057665004000

Απομακρυσμένη υποστήριξη

Go to top